Welkom/Bienvenue

Welkom op de blog van Identity KiD, een danseducatief project van Passerelle met de Damiaanschool uit Kortrijk en l'Ecole Jules Michelet uit Roubaix.

Dit scholenproject heeft als doelstelling kinderen van de lagere school op een speelse, creatieve en eigentijdse manier in contact te brengen met hedendaagse dans binnen een grensoverschrijdende context. Via parallelle workshops gaan de kinderen uit beide scholen op culturele ontdekkingstocht bij elkaar en krijgen ze initiaties op het vlak van hedendaagse dans.

Via deze blog houden beide klassen contact met elkaar en wisselen zij ervaringen uit.
_____________________________________________

Bienvenue au blog du Identity KiD, un project de Passerelle, l'école Jules Michelet de Roubaix et Damiaanschool de Courtrai.
L'objectif du project est d'introduire la danse contemporaine aux élèves, dans une manière ludique, créative et contemporaine, dans un contexte transfrontière.
Grâce à des ateliers collectivement et individuellement, les enfants des deux écoles obtiennent initiations dans le domaine de la danse contemporaine.

A travers ce blog les deux écoles échangent leurs expériences.

zondag 1 juni 2014

Veux tu danser?

De kinderen uit Roubaix kwamen naar onze school. Eerst speelden we samen met de speelplaatskoffers. Daarna gingen we op stap om in het centrum van Kortrijk ons middagmaal op te eten. In de namiddag mochten de kinderen oefenen in het Arenatheater.
 
 
Mmmmmm, wat waren die koekjes lekker en grappig.
 

 

Wat vinden de kinderen van het project:

 

 Pol leert ons dansen en in de micro spreken. Ik vind puur dansen niet altijd leuk maar in dit project doen we meer dan dansen alleen, we doen veel leuke opdrachten. Toen we de klas van Roubaix bezochten, vond ik dat die veel versierd was. Mooi! Ik vind het spannend om op te treden in het Arenatheater op de markt in Kortrijk. Het leukste deel vind ik: over mijn familie praten in de micro en het dansje. Kom zeker naar het Arentheater te Kortrijk!

 
William
 

 



 


 
 
 


 





 
Het dansproject is mega leuk. De eerste keer in Roubaix deed wat raar, maar dat is denk ik normaal. Pol is heel leuk, grappig en hij kan vooral goed dansen! Ik verlang heel hard naar het optreden! Van mij krijgt Pol 10 op 10.

Maïté














 
 
Ik vond het tot nu toe heel leuk. Eén van de leukste dingen voor mij was op bezoek gaan bij de Fransen. Pol is een leuke meneer. Ik leer heel veel van hem. Het "dokter knobbel spel" of de dans is zooo leuk.
Dus, alles samengevat: "Ik, Maarten vond het superleuk."







Ik vind het project heel leuk maar soms kan Pol heel streng zijn. Anders is hij heel tof en leert leuke en coole trucjes aan ons. Het is ook heel leuk met de kinderen uit Roubaix om samen te werken. Ze zijn ook heel erg vriendelijk en behulpzaam. Ik vind het erg hoe klein de speelplaats daar is. Er zijn ook veel kinderen bij die uit een ander land komen. Tot zover mijn brief.

Rube


 





Ik wil graag iets zeggen over het dansproject. Ik vind het een beetje jammer dat we met Franse kinderen dansen en niet met Nederlandstalige kinderen. Maar aan de ene kant vind ik het wel leuk omdat we ook een beetje andere kinderen leren kennen. En Jutta en Audrey gaan het wel vertalen voor ons, wat ze zeggen en spelen.

Ella